Fortius Composieten voor Belfort in Bergen/Mons, culturele hoofdstad van Europa

Momenteel is Mons/Bergen de culturele hoofdstad van Europa.

De 87 meter hoge en unieke barokke toren van het Belfort in Bergen (Mons) werd opgericht tussen 1661 en 1669.

Om conform te zijn met de nieuwe normen voor musea was het nodig houten balken die houten roostervloeren dragen te versterken.

Om de draagkracht van deze houten balken te verhogen werden er koolstofvezellamellen met hoge modulus van Fortius uit Diest gebruikt.

Eerst werden er sleuven in de zijkanten van de houten balken gefreesd (zie foto). In deze sleuven werden dan de Fortius koolstofvezellamellen verlijmd.

Enkele voordelen van het versterken met de Fortius lamellen in sleuven aan de zijkanten van de balk zijn: de renovatie is bijna niet zichtbaar en de lamellen zijn beter beschermd tegen brand.

Verder gebruikte de aannemer ook nog de Aslan-glasvezelstaven van Fortius om elementen uit blauwe steen te verankeren met het achterliggend metselwerk van het belfort. Zoals ze recent ook een boogstructuur verankerd hebben in de abdij van Averbode en pilaren in de St.Trudokerk van Peer

Batisecc , contre l'humidité ascensionnelle

Batisecc C est un produit sans solvants et prêt à l'emploi contre l'humidité ascensionnelle. C'es tun système d'injection a base des silanes et siloxanes. Facile à appliquer avec un pistolet par forage d'une série de trous dans un joint de mortier horizontal du mur. Se diffuse dans le mur et forme une barrière hydrofuge très efficace. Disponible en poches de 600 ml et seau 17 litre.

Fibres synthetic pour les routes

Fibres synthetic pour les routes

Protection cathodique pour piscine

Les anodes GALVASHIELD® CC sont utilisées pour maîtriser la corrosion active et pour empêcher le développement de nouveaux sites de corrosion sur les armatures des bétons armés.

Une fois installé, le noyau de zinc se corrode préférentiellement à l’acier environnant assurant une protection active de celui-ci.

DNSmaster