Basilisk ER7 agent, een zelfherstellende reparatie vloeistof voor scheuren op basis van bacteriën

Fortius is fier te mogen aankondigen dat we het product Basilisk kunnen voorstellen op de Belgische markt. Basilisk werd ontwikkeld aan de Technische Universiteit (TU) Delft.

Basilisk ER7 agent is een zelfherstellende reparatie vloeistof op basis van bacteriën. De bacteriën, die in de vloeistof aanwezig zijn, worden in de scheuren aangebracht (door opgieten), groeien zodra ze in contact komen met water en vormen kalksteen. Dit zorgt er dan voor dat de scheurtjes in het beton gedicht worden door de gevormde kalk en voorkomt dat water of vocht nog bij de wapening kan komen. Dit verzekert de duurzaamheid van de constructie.

Dit product is ideaal voor waterafdichting of opvullen van scheuren (tot 0.8 mm) in parkingdekken, vloerplaten, tanks, brugdekken, etc. Op één dag kan een oppervlakte van 6000 m² behandeld worden.

Op de Concrete Day 2016 toont Fortius de kathodische bescherming systemen, glasvezel wapening staven, opgelijmde wapeningen op basis van koolstof vezels en het nieuwe zelfherstellend, scheurdichtend product Basilisk ER7.

Basilisk ER7 agent, een zelfherstellende reparatie vloeistof voor scheuren op basis van bacteriën
DNSmaster