Selfhealing agent voor waterdichte beton

Waterdichte kuip/kelder met Basilisk Healing Agent voor Paleis Het Loo

Fortius introduceert het Basilisk, Self Healing agent op de Belgische markt.

Basilisk HA is een toeslagmiddel voor stort beton, dat het beton waterdicht maakt. Geen behoefte aan een waterdicht membraan onder de beton of achter de wanden van de kuip of kelder.

Informatie over een project in Nederland.

Het project Kelder Paleis Het Loo in Apeldoorn betreft een grote ondergrondse uitbreiding van de kelder van het Paleis, dat uiteindelijk als museum zal fungeren. Het is vanzelfsprekend dat bij deze toepassing de waterdichtheid van de betonconstructie van groot belang is. Hiervoor was oorspronkelijk een waterdichtmembraan in het ontwerp opgenomen. Aangezien deze methode de nodige (uitvoerings)risico’s met zich meebrengt, is er uiteindelijk gekozen voor de Healing Agent van Basilisk. Healing Agent (HA) geeft zelfhelende eigenschappen aan de beton, waardoor scheuren autonoom gerepareerd worden en de constructie duurzaam waterdicht blijft. Bijkomend voordeel is dat deze oplossing minder arbeidsintensief is en daardoor een positief effect heeft op de projectplanning.

Door toevoeging van Basilisk Self Healing Agent aan het betonmengsel kunnen scheuren in het verharde beton met een scheurwijdte tot 1,0mm (afhankelijk van de dosering) autonoom worden hersteld. Het scheurherstel wordt geactiveerd door vochttoetreding in de scheur en uit zich middels afname van lekkage en/of afname van de vochttoetreding.

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Met de vernieuwing en verbouwing van het paleis verbetert het museum de faciliteiten om het groeiend aantal bezoekers gastvrij en professioneel te ontvangen. In 2021 is het paleis gereed en klaar voor de toekomst.

De werken worden uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek.

Totale gestorte beton met Basilisk Healing agent : 5000 m³

Basilisk is beschikbaar in België via Fortius : www.fortius.be

Selfhealing agent voor waterdichte beton
DNSmaster