Aslan GFRP rebars for tramways

Aslan 100, GFRP rebars are non ferrous and are electromagnetically inert.

They are made from the same materials as high voltage polymer insulators.

Aslan 100 do not cause current build up in reinforced concrete near electromagnetic fields.

The Aslan 100 rebars are specied and used in prefabricated reinforced concrete rail modules that have integrated detection systems, like the detection systems of Siemens Rail Automation division.

These prefabricated reinforced concrete elements contain the maximum amount of constituents( like the rails, slab, traffic sensors, road paving/covering, etc). The system has been designed to minimise installation time and the quality of the rail system is guaranteed.

These rail elements incorporate the Aslan 100, as main reinforcement.

The Aslan rebars come in different diameters ( from 6 mm to 32 mm).

Fortius can offer design assistance to the engineers and consultants following international standards.

cathodic protection of steel in tunnels

cathodic protection of steel in tunnels

Cathodic protection for balconies and facade of coastal constructions

Cathodic protection for balconies and facade of coastal constructions

Reinforcement of floorslabs and beams with CFRP laminates

De werken voor de restauratie en de herbestemming van het voormalig hoofdgebouw van de mijnsite Waterschei zijn in volle uitvoering. De tijdelijk vereniging van aannemers Houben, Monument en Strabag willen de werken voltooien tegen begin 2017. Dit wordt ongetwijfeld een van de mooiste parels van het Limburgse mijnpatrimonium. Meer dan 20.000 meter Fortius koolstofvezel lamellen en folies zijn gebruikt voor de versterking van de vloerplaten, balken en kolommen.

Genk heeft ervaring in het omvormen van het prachtig mijnpatrimonium naar een nieuwe bestemming met een nieuwe inhoud, maar met respect voor het verleden van dit patrimonium. C-mine, intussen overbekend in Vlaanderen, is er een voorbeeld van. De gebouwen van Waterschei ogen nog grootser en indrukwekkender dan die van Winterslag.

De aannemers zijn intussen begonnen met het strippen van de muren en het verstevigen van de kolommen, vloerplaten en balken. Maar er is nog veel werk te doen: dit hoofdgebouw moet immers het kloppend hart worden van het Thor Park en een centrum van ontmoeting. Een oppervlakte van ongeveer 10.000 m² moeten worden gerestaureerd en ingericht ter ondersteuning van bedrijven en diensten die in het Thor Park actief zullen zijn, maar ook als stedelijke ontmoetingsplek.

In het bestek was voorzien dat de vloervelden met koolstofwapening moeten versterkt worden.

De aannemer Houben engageerde Bureau Vasseur om een studie te maken ter bepaling van de nodige hoeveelheid gelijmde koolstof-wapening om aan het gevraagde draagvermogen te bekomen.

Gespecialiseerde aannemer T De Neef Engineering uit Heist op den Berg klaarde de klus binnen de voorgeschreven termijn. En installeerde 17.000 m Fortius koolstofvezel lamellen en 5.000 m² Fortius koolstofvezel folies. (geproduceerd door S&P Clever Reinforcement).

Dit is één van de grootste toepassing van opgelijmde koolstofvezel versterking in België.

DNSmaster