boomverzorging
steel fibers
Galvashield XPT
reinforcement of wooden beams
CFRP laminate reinforcement
Aslan 100, GFRP rebars
Roof reinforcement with GFRP rebars of cathedral in Tenerife
Aslan 600, GFRP dowels in pavement
Reinforcement and cathodic protection for civil structures
Welcome to Fortius

FORTIUS liefert Spezialprodukte für das Bauwesen, Verbundstoffe und Fasern für die Bauindustrie, die besonders geeignet sind für interne und externe Verstärkungen bei Beton, Mauerwerk und Holz.

ResAc-16, Chemical anchor

ResAC-16 is a styrene free methacrylate resin suitable for high performance fixing applications in masonry and non-cracked concrete.

Safe for use in indoor areas: VOC A+.

The colour of the mortar changes from blue to grey during the curing process. This colour change indicates that the anchor is immediately ready for loading.

Restauration vom Holz Wester staketsel Oostende

Maritieme Toegang staat in voor de restauratie van het Westerstaketsel. Deze renovatie is nodig omdat de stabilisatie niet meer gegarandeerd is. De constructie uit 1888 wordt niet volledig vernieuwd. Bedoeling is om alle slechte stukken te vernieuwen of te herstellen zodat het Westerstaketsel opnieuw tegen een stoot kan.

Het systeem met Aslan 100 staven is een beproefd houtrestauratiesysteem met een grote diversiteit aan toepassingen, zoals balkkoprestauratie, gewapende verlijming en balkversterking.  In het nog gezonde hout worden gaten geboord om de Aslan 100, glasvezel staven aan te brengen.  Deze worden ingelijmd met een dunvloeibare epoxylijm. Daarna wordt de (verloren) bekisting gevuld met een speciaal geformuleerde epoxyharsmortel. De elasticiteitsmodulus en uitzettingscoëfficiënt van de uitgeharde mortel zijn vergelijkbaar met die van het overgebleven hout. Door deze methode toe te passen kan een deel van het originele hout van de balken of palen behouden worden. Zo realiseert men een duurzame reparatie.  Deze techniek werd toegepast om palen en balken van het Westerstaketsel in Oostende te renoveren.  Met zijn 650 meter is het staketsel in Oostende een van de langste ter wereld. De Vlaamse overheid is eigenaar van dit historisch erfgoed. De kritieke knooppunten onder de plankenvloer en de houtverbindingen werden zo verstevigd en hersteld. Door deze hersteltechniek kon het gebruik van nieuw tropisch hout geminimaliseerd worden.

 

DNSmaster