Kathedraal La Laguna in Tenerife hersteld met Fortius kunststof staven

De minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, José Ignacio Wert, is zijn belofte aan de Kathedraal van La Laguna (Tenerife) nagekomen, Wert heeft de officiële openingsplechtigheid bijgewoond ter ere van de voltooiing van de restauratiewerkzaamheden aan de Kathedraal van La Laguna, die zijn begonnen in 2002 .


De bisschop van Tenerife, Bernardo Álvarez, heeft uitgelegd, dat de technische beslissingen, om de koepel en gewelven te slopen en te vervangen door nieuwe betonnen koepels versterkt met de Fortius kunststofstaven, de meest duurzame oplossing is.
Gebouwd in de voormalige hoofdstad van Tenerife, La Laguna, waarvan het centrum in 1999 is uitgeroepen tot Erfgoed van de Menselijkheid, moest de kathedraal in 2002 gesloten en gestut worden, omdat delen van het dak ( 22 betonnen koepels) spontaan naar beneden kwamen en de kathedraal op instorten stond.

Om dit probleem op te lossen, heeft men de koepels en een deel van de kolommen gesloopt en deze vervangen door andere nieuwe koepels uit beton gewapend met de kunststofvezel staven van Fortius

De deskundige heeft aangegeven, dat deze kathedraal het eerste bouwwerk van zulke grote afmetingen is, dat in Spanje vervaardigd werd in het begin van de 20st eeuw uit gewapend beton. Maar spijtig genoeg is de wapening beginnen te roesten en heeft het ervoor gezorgd dat betondelen naar beneden vielen en kreeg het problemen met de stabiliteit.

Kathedraal La Laguna in Tenerife hersteld  met Fortius kunststof staven
DNSmaster